OVER LIONEL LEEUWIN


Ik ben geboren in 1978 in Amsterdam. Vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in menselijk gedrag.

 

Deze interesse zorgde ervoor dat ik de drang had om expressie te geven aan gedrag. In 2001 volgde ik daarom een opleiding tot acteur aan de gerenommeerde toneelschool Drama Centre in Londen.

 

Na een aantal jaren als acteur te hebben gewerkt in zowel Engeland als Nederland ontstond bij mij het verlangen om -naast acteren- anderen iets te willen leren; in het bijzonder effectief communiceren. Deze twee behoeftes komen mooi samen in het vak van trainingsacteur. Na in 2011 de opleiding trainingsacteren gevolgd te hebben bij WWLA kreeg ik gelijk de mogelijkheid om aan de slag te gaan voor uiteenlopende organisaties en bedrijven. Inmiddels werk ik met regelmaat voor opdrachtgevers zoals de NS, KLM, de Rabobank, Samsung en de Politie.

 

Wat mij aanspreekt in het trainingsacteren is de interactie die je hebt in de training met de trainer en de deelnemers en de rol die je speelt in het leerproces. Voor mij was het om die reden een logische stap om zelf als trainer te beginnen. Sinds 2014 heb ik trainingen mogen vervullen voor de NS, GSK en het AMC.


In het verlengde van trainen ligt coaching, waar er -in tegenstelling tot een training- veel meer ruimte en tijd is om in te zoomen op de kwaliteiten en valkuilen van een cliënt. In 2014-2015 heb ik een intensieve opleiding tot professioneel coach gevolgd bij ICM.